Alleen al de namen spreken tot de verbeelding: de Surt, de Imir, de Bör, de Thor en de Odin. In combinatie met het element vuur doen deze houtkachels de naam Clasal alle eer aan.

Onze sfeervolle houtkachels hebben een groot stralingsoppervlak waardoor ze gemakkelijk hun geproduceerde warmte vrijgeven. Via een hittebestendige glaswand geniet u van het levendige vlammenspel.

Droomt u van een massief gietijzeren houtkachel? Zo'n authentiek, klassiek model dat u hebt voor het leven? Clasal houtkachels staan voor betaalbare warmte en gezelligheid.

 

Dit wist u waarschijnlijk al

Hout stoken is milieuvriendelijk. We verbranden hout en we planten nieuw hout aan. Als we brandhout stoken op de goede manier, dan geeft het geen overlast.

5 nuttige tips om de juiste houtkachel te kiezen

1. Elke kachel kent zijn plaats

Kies de juiste plaats in de kamer. Plaats de kachel ver genoeg van alles wat brandbaar is in de ruimte. De achterliggende ruimte moet groot genoeg zijn

  • zodat de kachel nooit te warm wordt.
  • zodat u de kachel makkelijk kan reinigen.

Vanzelfsprekend dient de kachel geplaatst onder het gat voor de rookafvoer.

2. Als de rook om uw hoofd is verdwenen

Gebruik de juiste hittebestendige buizen als afvoer voor de rook. Let op de diameter. Als die te klein is of als de pijp te kort is, dan is dit niet goed voor de luchtstroom. En dus ook niet voor het functioneren van de kachel.

Het plaatsen van de rookpijp tussen kachel en plafond moet goed gebeuren. Volledig afgedicht op alle aansluitingspunten. Anders ontsnappen er schadelijke gassen. Gebruik dus de juiste hittebestendige materialen. En laat alle dichtingen perfect aansluiten.

3. Moet er nog roet zijn?

Check of de bestaande schoorsteen nog bruikbaar is, of als er een nieuwe moet komen? Laat dit bekijken door een schoorsteenveger. Vraag de schoorsteenveger elk jaar langs.

4. Een mooi model

Beslis eerst of de kachel er komt louter voor de gezelligheid (als bijverwarming). Of moet hij de hele ruimte of woning verwarmen? Kies in functie hiervan het juiste model.

5. Zuurstof in de lucht

Kijk of er genoeg ventilatie is in uw woning. Is er voldoende aanvoer van buitenlucht en dus zuurstof voor uw kachel? Dit is van belang voor de verbranding

Bent u overtuigd? Contacteer ons. »